4
f


 Merhaba arkadaşlar bu yazımda bana gün içinde çok fazla sorulardan birine değineceğim. Ön ödemeli kart nedir ? hangi ön ödemeli kartlar var hangisini kullanmalıyım yada yaş sınırı ile ilgili sorular. Bu gün bunların hepsine bir makalede cevap vereceğim bu makaleden sonra aklınızda bir soru işareti kalmamış olacak. Ön ödemeli kart'ı öyle paragraflarca yazmayacağım çünkü kafa karıştırmanın alemi yok. Ön ödemeli kartlar içine yüklendiği kadar kullanılan bir karttır yani kartınız içine 5 lira bakiye yüklediyseniz 1 kuruş fazla olan birşeyi satın alamazsınız. Bu kartlar kredi kartı değildir taksit yapılamaz herhangi bir üründe yada kredi kartları gibi ekstresi vs gelmez çünkü sadece kullanacağınız zaman içine gerekli miktarı yükler kullanırsınız kullanmazsanız sadece para içinde kalır peki ya hangi kartlar ön ödemeli kartlardır ?
İninal kart ing bank'ın bir projesi sanırım ( ing bank atm'lerinden işlem yaparken ücret almamasından yola çıkarak bu kanıya vardım. ) Üsttede anlattığım gibi bir ön ödemeli karttır bu kartın özellikleri şunlardır:

  • 12 Yaş ve üzeri herkes satın alabilir.
  • Kart fiyatı 5TL'dir lakin ilk satın alırken içine en az 25lira yükleme zorunluluğu vardır.
  • Aylık kullanım ücreti almaktadır bu ücret 2TL'dir
  • Para yükleme yerleri PTT, MİGROS, İNG BANK.
  • PTT'lerden yapacağınız yüklemerde yüklediğiniz tutarın %2'si kadar ücret alınır.
  • Migroslardan yapacağınız yüklemelerde 2TL yüklediğiniz miktardan keser.
  • Yurtdışı alışverişlerde yüklediğiniz tutarın %10'u kadar kesinti vardır. Yani 50TL'lik bir alışveriş yapacak iseniz kartınıza 55 lira yüklemeniz gerekmektedir YURTİÇİ ALIŞVERİŞLERDE KOMİSYON SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.
  • Yatırdğınız parayı geri çekemezsiniz.
DEĞERLENDİRME: Bu kartla iligi düşencelerimi belirtmem gerekirse Yurtdışı kullanımlarında masraflı bir kart onun haricinde talebin artması ile aylık 1 lira olan kullanım ücretini 2 yapmaları birazcık yakışıksız oldu. Ben şahsen bu kartı kullanmam tavsiyede etmem 18 yaş altı isteniz bu kart yerine passolig cüzdan kart kullanabilirsiniz.

Passolig cüzdan kart 18 yaş altı kişilerin Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı tüm liglerdeki maçlara girebilmesi için tasarlanmış bir karttır lakin aynı zamanda bir ön ödemeli karttır 3D Secure özelliğine sahiptir yani güvenli alışveriş sunar sizlere nasıl satın alındığını daha önce makale ile anlatmıştım blogta bulabilrisiniz ama orda belirtmediğim birkaç şeyi belirteyim 
BKZ: PASSOLİG CÜZDAN HAKKINDA HEREŞEY ( TIKLA )
  • Passolig cüzdan kart satın alındıktan 1 sene sonra süresi dolmaz sitesinde yazan 1 sene maçlara girebilme süresidir 1 sene sonunda maçlara o kart ile giremezsiniz lakin internet alışverişlerinizde kullanmaya kartın üstündeki tarihe kadar devam edebilirsiniz
Enparayı anlatmaya başlamadan önce CARD yazmışım gecenin 03:28'inde yazıyorum kafa biraz gitti mazur görün ;) Enpara benim favorim kendim kullanıyorum çokta memnunum diyerekten özelliklerine başlayayım:
  • 18 Yaşını doldurmuş herkez alabilir.
  • Finansbank'a ait bir projedir ( Dijital Bankacılık )
  • Finansbank atm'lerinden yükleme yapabilirsiniz ücret tahsil edilmez
  • EFT HAVALE Gibi işlemlerde ücret almaz.
  • Yurtdışı alışverişlerinde komisyon almaz
  • Kartınız başvuru yaptıktan sonra bir Enpara görevlisi tarafından kapınıza kadar getirilir bu kişiler gerçekten güler yüzlü ve temiz insanlar sizlere bilgiler vererek kartınızı yanınızda aktif eder.
  • Para yatırıp para çekebilirsiniz
  • Başvurunuzda Günlük internet alışverişlerimde kullacağım seçeneğini seçerseniz bildiğimiz ön ödemeli kart istemiş olursunuz.
  • Günlük yükleme ve çekme limiti yüksektir ( Tam rakamı hatırlamıyorum )
PAPARA KART'I TAM BİR ARAŞTIRMADAN SONRA İLAVE EDECEĞİM UMARIM İŞİNİZE YARAR SORMAK İSTEDİĞİNİZ SORULARI BLOGUMUZDAKİ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN SORABİLRİSİNİZ.






İleri
Daha yeni paylaşım yok.
Geri
Önceki Kayıt

Yorum Gönder

  1. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Enpara karta yukledigimiz parayı sadece kullanabiliyoruz değil mi yoksa kredi kartı gibi limiti var da son ay extre geldiği zaman mi ödüyoruz

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

    YanıtlaSil

 
Yukarı